Over Evelien header karaktervol

Over mij

Maak kennis met Evelien Jansen-Tak, Begeleider in Karakterontwikkeling

Mijn naam is Evelien Jansen-Tak en ik woon samen met mijn man en kinderen in Woensdrecht. Al jaren ben ik werkzaam in het onderwijs. Eerst als gymdocent in het basisonderwijs, daarna als leerkracht en Intern- Begeleider in het VSO en vervolgens als docent en Intern Begeleider en Hoogbegaafdheidsspecialist op het MBO CIOS Zuidwest- Nederland.

Toen mijn dochter 4 jaar werd en naar de basisschool mocht was ze dolgelukkig. Ze had er echt zin in en was er duidelijk aan toe. Na twee weken kwam ze thuis van school en vroeg ze aan mij: ’Mama, waarom moet ik leren knutselen en leren spelen’? Dat kan ik toch al? Na een kort gesprekje met haar vertelde ze mij dat ze eigenlijk had verwacht dat ze al zou leren lezen en rekenen.

Na 6-7 weken moesten we voor mijn dochtertje op gesprek komen bij de juffen uit groep 1-2. Voorzichtig gaven ze daar aan dat ze vermoedens hadden van een ontwikkelingsvoorsprong omdat zij veel kenmerken bij haar hadden gesignaleerd. Dit gesprek kwam bij mij en mijn man best wel even binnen, want we wisten niet zo goed wat we hier mee moesten?
Uiteindelijk ben ik literatuur gaan lezen over hoogbegaafdheid. Bij alles wat ik las herkende ik mijn kinderen. In overleg met de basisschool hebben we ervoor gekozen om beide kinderen op hun IQ te laten testen bij een praktijk voor hoogbegaafdheid. Daar werden onze vermoedens bevestigd en kregen we te horen dat beide kinderen hoogbegaafd zijn.
Als ouder en Intern- begeleider in het onderwijs, vond ik dat ik te weinig kennis had over hoogbegaafdheid en ben ik de opleiding gaan doen voor Hoogbegaafdheid specialist & Differentiatie. Ik heb nu een stevige theoretische basis, een visie, praktijkervaring en een professioneel netwerk waar ik op kan bouwen.

Met Karaktervol wil ik kinderen en ouders coaching en begeleiding bieden die ze nodig hebben in de ontdekkingstocht naar het KARAKTER van hun kind.